דוכן פלאפל

שתף את הפוסט

בבוקר יום ראשון האחרון ביקרתי בדוכן כריכי הפלאפל שמיצר אריקה, שף וקייטרינג אישי, פותח בדוכן שלה. המומחיות הבורגית הבורגית הסורית, שהיא מטוגנת או צולה, המקום נבחר לאחת מעשר המסעדות החדשות הטובות ביותר בעיר. מפעל קובי מכין גם פלאפל נפוץ, וערכנו רשימה של כמה מהפלאפלים הטעימים ביותר שלנו בעיר כדי לנסות .

תאר לעצמך שהחומוס

שמטוגן אז, יכול להיות חלק מהפלאפל כמו הבשר עצמו. זו הפעם הראשונה שראיתי דוכן פלאפל מקומי וזה נתן לי הזדמנות לראות אם יש להם פלאפל. הם לא עמדו בתור מהאנשים הממתינים, אז הייתי צריך ללכת במהירות, אבל התור היה שווה את זה עבור הפלאבל הישראלי הגדול.

הדבר הראשון שהייתי זקוק לו היה מתכון וידעתי מה לעשות, אז פשוט הקלדתי את הפלאפל של ביטמן בגוגל וואלה!

המספר העצום של מפרקי הפלאפל ברחבי הארץ פירושו שפלקול

הוא בהחלט המאכל הלאומי של ישראל כברירת מחדל, אך בלוס אנג'לס, שם אנו סופרים מאות פלאפל, קל להיות מופתע לפעמים מהפלקול הפשוט. סיפורו של לייטנר התפרסם בישראל בסוף שנות ה90- ותחילת שנות האלפיים, כאשר אלפים סגדו לתבשיל החומוס, שרבים מבני ארצו ראו בו כישראלי ביותר, בכך שאכלו לפחות חלק ממנו במה שכונה "יום דוגו". שלמה צדוק, הבעלים הקשיש של דוכן פלאפל בעיר ניו יורק, הביא איתו ועם אשתו את המתכון ליצרן הפלאפל ובעליו.

מאמר זה לא ימליץ על מסעדות הפלאפל הטובות ביותר

אלא פשוט תעבור ברחובות ותיתקל בכמה מהמקומות הטעימים ביותר בלוס אנג'לס, וכנראה בפלאקול הכי טוב שתאכל אי פעם. יש גם כמה מסעדות לבנוניות טובות, שאני ממליץ עליהן גם לפלאבס, שמובילות ממרכז הקניות לס האלס למרכז ז'ורז 'פומפידו. מפרק האושר של מפגש אושר הוא פנינה קטנה ונסתרת של דוכן פלאפל ומקום מואר וידידותי בבעלותו של אחד המסעדות הפופולריות ביותר בלוס אנג 'לס, צפר. בפוסטים עתידיים אשלים עוד כמה מהמקומות האהובים עלי. באזור לוס אנג'לס, כמו גם כמה מקומות נהדרים אחרים בעיר.

הקוסם

הממוקם ממש ליד רחוב קינג ג'ורג ', ידוע בפלאפל פריך וטעים, שמוגש תמיד חם וטרי. לחם פיתה במילוי חציל מטוגן, ביצה מבושלת פרוסה וצ'אטני מנגו בשם אמבה. הם מגישים גם פלדות במילוי תוספות שונות, כמו כדורי חומוס טחונים מטוגנים, ביצים מבושלות, רוטב חמוץ מתוק, שום, מלח ופלפל. שני סוגים של פלאבות, אחד מהם הוא פלאקול, שילוב של חציל מטוגן וביצים קשות פרוסות.

אם תבחרו בלחם השטוח

היחידה הקטנה ביותר, תקבלו שקית לחם גדולה ממלאה בחמישה חתיכות פלאפל. קל יותר לארנק שלך להוציא 3.00 דולר על פלאק כריך ol מ -4.50 דולר על כריך פלאבל של כל אחד. על כדורי הפלאפל, כל כך עדינים שהם כמעט מתפרקים, מלפפונים ועגבניות עטופים בעדינות בנפיחת לחם שטוחה אתרית.

אם אתה לא רוצה להישכח בזמן שאתה משליך טחינה וחומוס ברחוב, אתה יכול להזמין שולחן בחינם. בעת ביקור בצ'ז חנה, נסו את כדורי הפלאפל, כריכי הפלאקול והפלאב, כמו גם את כריכי העוף והגבינה.

פלאפל

הוא כדור גרגירי חומוס או שעועית טחונים, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים על לחם שטוח. מיצר גם רוצה לקנות מגוון חקלאים המשווקים ירקות ולהפוך אותם לתוספות מוחמצות לפלאפל וכריכים. פלאבות הן כדורי ביצי עוף מתובלות, מטוגנות, מלאות במלפפוני עגבניות לפלאדות ומזליפות תבלינים. תערובת החומוס מעוצבת לכדורים בגודל אגוז ומשמשת כבסיס לכריך פלאקול, כדורי פלאבלה, כריכי גבינת עוף ומספר מנות נוספות.

פלאפל

הוא בעצם כדור מטוגן של גרגרי חומוס מתובלים ועונות השנה משתנות, אבל זה בעצם זהה, רק בצורה מעט שונה. אם מעולם לא הכנתם פלאפל, אל תבשלו מראש את גרגרי החומוס כפי שהם טחונים. בעת הכנת Falacol, היצמדו למרכיבים הבסיסיים (אולי לא המרכיבים הבסיסיים) של שני המרכיבים שכונו במקור בישראל "ערבית" או "פלאפלינג". באמצעות ה"יסודות "שלימד אותי מייבל פלאבל יצרתי גרסה משלי, הוספתי שני מרכיבים שאהבתי ואפיינו את הפלאפל הערבי המקורי בישראל: בצל, שום, פטרוזיליה וכמון. ניתן למצוא ספקי פלאפל בשוק האיכרים המקומי ובחנויות המכולת והמסעדות המקומיות.

פוסטים נוספים

מתכוננים להגעת התינוק

ציפייה לתינוק יכולה להיות חוויה מרגשת אך סוחפת. פוסט זה בבלוג מספק מדריך מקיף על הכנה לבואו של הקטן שלך, עם עצות מעשיות לגבי הקמת

דילוג לתוכן