מתכלים

שתף את הפוסט

ככל שהמרכולים התבלטו יותר ויותר בנוף האמריקאי, הם הגדילו את בזבוז המזון ואת המזונות המתכלים. חנוונים לשעבר נקנסו בגין הצעת מזון למכירה לאחר תום חייו השימושיים – עם תאריך.

הרגישות לקלקול היא המאפיין העיקרי של מוצר מתכלה (מזון) ומוגדרת על ידי הלוגיסטיקה והתהליכים שלו.

מזונות כמו חלב ושמנת רגישים ללכלוך ויש לאחסן אותם בחדר קריר (3-4 מעלות צלזיוס) ולעטוף אותם ולכסות אותם לאחסון

אוכל מבושל צריך להיות מכוסה ואוחסן בטמפרטורת החדר לפחות 24 שעות לפני הבישול, אך לא במקררים שקר למעלה. פירוש הדבר לעיתים קרובות כי מוצרים מתכלים נשמרים במקפיא או במיכל אטום במקפיא לתקופה ארוכה יותר. גם פירות וירקות טריים נחשבים מתכלים וניתן לאחסן יותר ממחציתם, כמו בשר טרי, בכלי קירור כאשר המדף העליון של המקרר קר, כמו גם ירקות ופירות טריים.

כשאתה הולך לפיקניק

הוצא מאכלים מתכלים כמו גבינה ובשר מהמקרר והשתמש בשקית קירור כדי לאחסן אותם בארגז הפיקניק ולקחת אותם איתך. ניתן לאחסן פירות וירקות טריים במקום קריר יותר כדי לאחסן אותם זמן רב יותר מאשר אם היו מאוחסנים במקום הקריר ביותר. מאכלי ים הם די פגיעים לקלקול ואתם רוצים שיישמר לאורך זמן.

מוצרים מסוימים

כמו עגבניות טריות ובננות, רגישים לקור מכיוון שהם מתפרקים מהר יותר במקרר מאשר בטמפרטורת החדר. לחלב טרי, גבינת שמנת וגבינה רכה חיי מדף קצרים ומאבדים במהירות את האיכות כאשר הם נחשפים לטמפרטורות חמות במהלך האחסון. מוצרים טריים מסוימים, כגון עופות, מחזיקים מעמד זמן רב יותר כאשר הם מאוחסנים בטמפרטורות קצת מעל להקפאה, אך לפעמים בשר מכיל גבישי קרח.

פריטים מתכלים שמועברים למשרד עשויים שלא לדעת אם הם מגיעים במהלך יום העבודה

לכן הקפד לשמור עליהם קר. אם אתה מגלה שלא ניתן לאחסן את המוצרים שלך בצורה מספקת עד למיטבם לפני התאריך, בדוק את טמפרטורת המקרר. מוצרים מתכלים נשארים טריים גם אם הם מבלים יותר זמן ממה שצוין בתנאים קשים. מכיוון שסחורה מתכלה נוטה יותר למתכלה מאשר סחורות שאינן מתכלות, בדיקות סדירות יכולות לעזור לקיזוז הפסדים ולריסון בזבוז לפני שהיא יוצאת מכלל שליטה.

אם בשר

כבשים או מוצרי חלב מתכלים נשארים על הסיפון לתקופה ארוכה, זה עלול להזיק למשק כמו לכלכלה. לכן ניהול מניות לנפש חשוב עבור חברות שעובדות עם מזון ומתכלים אחרים. כאשר אתה שוקל את מצבך הכלכלי, לא משנה היכן אתה גר או עד כמה אתה מדמיין את ביתך, לא יכול להזיק להצטייד בסחורות שאינן מתכלות כגון פירות, ירקות, ביצים, חלב ובשר. מרבית המזונות שאינם מתכלים הם אוכלים עיקריים שכבר בישלתם ואחסנתם במטבח שלכם זמן מה. בתרחיש הגרוע ביותר, אתה צריך שיהיו לך מזון בריא ולא מתכלה כדי להאכיל את עצמך ואת יקיריכם למשך מספר ימים לפחות. חשוב לזכור שרוב הפריטים שאינם מתכלים שתארוז בשעת חירום הם לא בהכרח מה שאתה צריך לצרוך מיד, אלא מה שאתה צריך לשמור לאורך זמן. זה מעדיף גם תרמילאים וחניכים שלא יכולים להביא את האוכל שלהם בדרך. אם תיקח בחשבון את סך מלאי המזון שלך, כמו גם את כמות המזון במזווה שלך, תמצא את מה שנחשב למזון "לא מתכלה".

כאמור

אחד הדברים החשובים ביותר שיש להבטיח בעת הובלת סחורה מתכלה הוא לכבד את שרשרת הקור. בכך שתוודא שהמזון הלא מתכלה שלך מעובד כראוי, אתה רוצה להבטיח שהוא יגיע בשלום ליעדו וניתן יהיה לצרוך אותו. במהלך תקופה זו, המאפיינים של המוצר שלך נותרים שלמים, ואתה יכול להבטיח זאת על ידי כיבוד רשתות קירור ושמירה על המאפיינים של כל מוצר שלם.

לכן חיוני בהחלט להצטייד באספקה בזמן טוב אם אתה גר באזור שנמצא בסיכון גבוה לאסון

כפי שקורה במקומות רבים בארצות הברית. אם אתה מאחסן ציוד למשך שלושה ימים לפחות, אתה מאבד את הנוחות והחסכוניות של קניות בכמויות גדולות ועליך לזרוק את כל האוכל שלך.

כאשר מוצר מעושן, נרפא, מבושל או מאוחסן במיכל בקירור, הוא מתכלה בקלות ויש לשמור עליו קר. גיליון דרישת הטמפרטורה מספק מידע על אופן ההובלה הנכון של מוצרים מתכלים וסחורות ומציין אם יש לשמור אותם בקירור או לא.

פוסטים נוספים

עורך דין חובות וחדלות פירעון

ניווט בעולם המורכב של חובות, פשיטת רגל וחדלות פירעון יכול להיות מרתיע ללא הדרכה של מומחה. פוסט זה בבלוג מציע תובנות לגבי התפקיד המכריע שממלאים

דילוג לתוכן