מדפסת דיו אכיל, כשמה כן היא, היא מדפסת המדפיסה דיו שניתן לאכילה. השימוש הנפוץ למדפסת זו הינו בעיצוב עוגות – ניתן להדפיס על גבי דף סוכר כל תמונה שתרצו בקלות ובאיכות מדהימה ולהניח על גבי עוגה. מדפסת כזו יכולה לשדרג כל עוגה פשוטה לעוגה מעוצבת ברמה הכי גבוהה שיש.
קצת על הדיו
הדיו האכיל עשוי מצבעי מאכל. הקפידו לקנות צבעים מספקים אמינים על מנת לוודא שלא מכניסים לכם חומרים כימיים כאלה ואחרים לדיו. הדיו מגיע בארבע מחסניות המותאמות למדפסות המדפיסות דיו אכיל. המחסניות מגיעות במארזים שקופים כך שניתן לדעת את מצב הדיו בכל עת. מחסנית אחת של דיו אכיל מספיקה פחות או יותר ל-350 הדפסות.
קצת על הדף
הדף עליו מדפיסים דיו אכיל הינו דף סוכר. דף זה הינו בגודל של דף A4 סטנדרטי, ומותאם לגודל המדפסת. שימו לב כי הדף צריך להיות מעט קטן יותר מהעוגה עצמה אחרת השוליים שלו ינזלו כלפי הדפנות. מכיוון שהדף עשוי סוכר הוא נפגע מאד בסביבה לחה על כן הקפידו לאחסן אותו בסביבה יבשה ונעימה.
טיפים חשובים להדפסת דיו אכיל
- לעולם אל תעבדו עם ידיים רטובות. רטיבות ממיסה את הסוכר ממנו עשוי הדף. הקפידו תמיד לעבוד עם ידיים יבשות ובסביבה יבשה.
- במידה והמדפסת דיו אכיל מתקשה למשוך את הדף יש לבדוק תחילה שהדף אינו פגום (אם הדף מעט חם למדפסת קשה למשוך אותו). במידה ולא, ייתכן והצטבר סוכר על הגומי שתפקידו לשאוב את הנייר. ניקוי שוטף של גומיות אלו אמור למנוע בעיה זו.
- אל תשאירו מחסניות דיו ללא שימוש בתוך המדפסת. הדיו האכיל מתייבש בקלות יחסית ועל כן הימענו מלהשאיר אותו במדפסת מעל שבוע ללא שימוש.
- השתדלו למרוח שכבה שתדביק את התמונה לעוגה, למשל ממרח שוקולד, או קרם כלשהו, אולם הימנעו ממרח "רטוב" מדי העלול לפגוע בדף.
- השתדלו לא לשמור את העוגה במקרר לאחר ההדפסה. הלחות הגבוהה במקרר מזיקה מאד לתמונה המודפסת.
בתיאבון!