כלי ששת למטבח

שתף את הפוסט

הכלים שתצטרכו למטבח

כלי ששת למטבח בשרוליק 

כלי מטבח חיוניים לבישול, הכנת מזון ומשימות אחרות. הם עלולים להיות יקרים וגוזלים זמן לרכישה ולתחזוקה. עם זאת, את רוב הכלים הנחוצים במטבח ניתן למצוא במחיר משתלם במכולת.

להלן רשימה של ששת כלי המטבח הנפוצים ביותר שתזדקק להם לצרכי המטבח הבסיסיים שלך:

1) סכין

2) מרית

3) קרש חיתוך

4) מלקחיים

5) קערות ערבוב

6) כוס מדידה

1. סכין

סכין היא כלי חיתוך עם קצה חיתוך או להב, ביד או אחרת, עם קצוות חדים אחד או יותר, המשמש לחיתוך ולחיתוך חומרים שונים.

סכין מורכבת מלהב שמושחז לנקודה בקצה אחד ויכול להיות ישר או מעוקל. הלהב מחובר בדרך כלל לידית על ידי טאנג או שקע; סכינים ללא ידיות נקראים סכו"ם.

סכינים הם אחד הכלים החשובים ביותר במטבח. הם משמשים לחתוך, לחתוך, לקצוץ, לטחון ולחתוך מזון לקוביות. ישנם סכינים רבים ושונים שניתן להשתמש בהם למטרות שונות. סוגי הסכינים הנפוצים ביותר הם סכין שף, סכין משוננת וסכין חיתוך.

סכיני שף מגיעות בגדלים שונים עם להב באורך 8-10 אינץ' ורוחב כ-1 אינץ'. הלהב מעוקל בדרך כלל כדי לאפשר תנועות נדנוד בעת חיתוך מזון. סכין הבישול הטובה ביותר היא סכין שף שכן ניתן להשתמש בה לחיתוך ירקות או לחיתוך בשר.

לסכין משוננת יש קצה חד בצד אחד של הלהב וקצה דמוי מסור בצד השני של הלהב המאפשר לחתוך מאכלים קשים כמו לחם או עגבניות מבלי לכתוש אותם. לסכין חיתוך יש להב קטן שמתעקל מעט לכיוון הידית מה שמקל על קילוף פירות או ירקות כמו תפוחים או

2. קרש חיתוך

קרש חיתוך הוא כלי מטבח המשמש לקיצוץ וחיתוך מזון. זהו משטח שטוח שיכול להיות עשוי מעץ, פלסטיק או מתכת. ניתן לייצר קרשי חיתוך בגדלים ובצורות שונות בהתאם לסוג המזון שהם הולכים לשמש.

קרשי חיתוך עשויים בדרך כלל מחומרים קשים כמו עץ, פלסטיק או מתכת. חומרים אלה נבחרים מכיוון שהם עמידים ואינם משעממים סכינים במהירות כמו חומרים אחרים. צורת קרש החיתוך משתנה גם בהתאם למה הוא ישמש – האם ישמש לקיצוץ ירקות או לחיתוך בשר.

3. כפיות

כפיות הן מהכלים הנפוצים ביותר במטבח. הם משמשים לערבול, ערבוב, הגשה ומשימות אחרות.

כפיות מגיעות בגדלים וצורות שונות. גודל הכף נמדד לפי נפח או קיבולת. לכף יש קיבולת של 15 מיליליטר (מ"ל) והיא שוות ערך לשליש אונקיית נוזל (1⁄3 fl oz). לכפית יש קיבולת של 5 מ"ל והיא שווה ערך לשישית של אונקיית נוזלים (1⁄6 fl oz).

כף ערבוב היא כלי מטבח עם ידית ארוכה וקערה עגולה. הוא משמש לערבול ולהקצפה. כף עץ עשויה מעץ, בדרך כלל מעץ קשה כמו אשור או ליבנה. הוא משמש לערבל מזון במחבת או בסיר. כף מרק נקראת גם כף הגשה ויש לה קערה עמוקה ועגולה שיכולה להכיל עד 1-1/2 כוסות נוזל.

כף ערבוב

כף עץ

כפיות מרק

4. מלקחיים

מלקחיים הם כלי מטבח שימושי המשמש לסובב, הרמה והזזת מזון. ישנם סוגים רבים ושונים של מלקחיים עם פונקציות שונות.

כלי מטבח הוא כלי המשמש בבישול. הם עשויים בדרך כלל ממתכת או פלסטיק ומגיעים במגוון צורות, גדלים וסגנונות.

למלקחיים ידיות ארוכות ושתי צבתות מתכת הניתנות לפתיחה או סגירה על ידי לחיצת ידית אחת כנגד השנייה. ניתן להשתמש בהם כדי לאסוף חתיכות מזון משמן חם או מים רותחים, כמו גם להפוך בשרים על גריל; להעביר פריטים על הגריל מבלי לשפוך אותם; להגיש מנות פסטה כמו ספגטי או לזניה; להוציא עוגיות מהתנור; ועוד הרבה משימות במטבח.

5. ערבוב קערות וכלים

קערות ערבוב הן מרכיב יסוד במטבח. הם מגיעים בכל הצורות, הגדלים והחומרים. אתה יכול למצוא אותם עם מכסים או לא. הם יכולים לשמש לערבב מרכיבים יחד ליצירת בלילה או בצק, כמו גם להגשת מזון לצלחות.

כאשר אתה יוצר רשימה של סוגי הקערות והכלים השונים הקיימים במטבח, עליך להתחיל מלפרט את הפריטים שבדרך כלל נמצאים בכל מטבח:

-קערות ערבוב

-כלים (כפות, מרית)

-קרשי חיתוך

כלי ששת למטבח בשרוליק 

6. כוסות וכפות מדידה

המטבח הוא אחד המקומות החשובים בבית. זה המקום שבו אנחנו מבשלים, מנקים ומבלים הרבה זמן. מטבח צריך להיות מאובזר היטב בכל הכלים הדרושים כדי להפוך את הבישול לקל ומהנה.

בחלק זה נדבר על כמה מהכלים החשובים ביותר למטבח: כוסות וכפות מדידה.

כוסות וכפות מדידה משמשות למדידת נפח החומרים הנוזליים או המוצקים. כוסות מדידה שימושיות לנוזלים, בעוד שכפות מדידה משמשות למוצקים.

הסט הראשון של כוסות וכפות נוצר על ידי אדם בשם רוברט הינצ'ליף בשנת 1790. הוא היה יצרן סכו"ם משפילד, אנגליה. הסט כלל כף אחת, כפית אחת, כפית קינוח אחת וכפית אחת.

בשנות ה-1800, סטים אלה הפכו פופולריים בארצות הברית מכיוון שזו הייתה דרך קלה לעבור מהבית למטבח מבלי לשפוך מרכיבים בדרך לשם.

כלי ששת למטבח בשרוליק 

פוסטים נוספים

עורך דין חובות וחדלות פירעון

ניווט בעולם המורכב של חובות, פשיטת רגל וחדלות פירעון יכול להיות מרתיע ללא הדרכה של מומחה. פוסט זה בבלוג מציע תובנות לגבי התפקיד המכריע שממלאים

דילוג לתוכן